header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Club Nieuws

TEAMINDELING 2024-2025

Nieuws afbeelding 16-6-2024

Zoals beloofd de teamindelingen voor het seizoen 2024-2025. Je vindt deze in de bijlage. De samenstelling van de nieuwe teams baseren wij zoals ieder jaar op een aantal uitgangspunten.


  • In de eerste plaats volgen wij de richtlijnen van de KNHB voor wat betreft leeftijd. Dit is de basis.
  • Als we weten hoeveel mensen er in een bepaalde lijn zitten op basis van leeftijd, kijken we hoeveel teams we kunnen/moeten maken. Niet voor alle lijnen is het ideale aantal spelers in het team hetzelfde. Bij de wat oudere jeugd is een team van 16-17 of zelfs meer prima, terwijl dit bijvoorbeeld in de O12-lijn minder fijn is. Echter soms kan het voorkomen dat er geen andere keuze is.
  • Vervolgens proberen we teams te vormen waarbij de spelers qua willen en kunnen zo goed mogelijk bij elkaar passen. Waar we dat kunnen, kijken wij ook naar wat jij in april daarin hebt aangegeven (bij welke kleur team jij je het beste voelt). Hier begint vaak de discussie, ook met de ouders, omdat dit geen exacte wetenschap is. Echter, in de overwegingen worden altijd meegenomen de ervaringen, observaties van de begeleiding én de lijnco√∂rdinatoren.
  • Verder spelen ook persoonlijke voorkeuren van de spelers een rol. Soms willen kinderen gewoon heel graag bij elkaar in een team zitten, ongeacht wat het niveau is. Maar denk hierbij bijvoorbeeld ook aan de logistiek van het halen en brengen van de kinderen.


Wij benadrukken verder dat wij bij HC Hoeksche Waard werken met breedteteams, dit houdt in dat er bij het indelen wordt geprobeerd evenwichtige teams qua willen en kunnen te maken. Aan de eigen (vrienden)wensen van de spelers/speelsters hechten wij ook waarde. Wij hebben ons best gedaan om aan zo veel mogelijk (vrienden)wensen te voldoen. Helaas is dit niet overal gelukt. Wij rekenen hiervoor op je begrip.


Trainingen vanaf 24 juni

De nieuwe teamtrainingen starten in principe op maandag 24 juni, mits uiteraard de teams voorzien zijn van trainers. Zo kunnen de nieuwe teams tot de zomer aan elkaar wennen en met elkaar trainen, en is er ruimte om nog wat oefenwedstrijdjes in te plannen. Wij maken voor deze periode een tijdelijk trainingsschema welke op korte termijn terug te vinden is op de website van HC Hoeksche Waard. Let op, dit is een tijdelijk trainingsschema, het nieuwe trainingsschema met bijbehorende trainers welke ingaat na de zomervakantie maken wij t.z.t. bekend. 

 

Vragen over teamindeling

Wij begrijpen dat de bekendmaking bij sommige spelers heel enthousiast ontvangen gaat worden en bij andere spelers als teleurstellend. Om de nieuwe indelingen te laten bezinken en een plek te geven, is er afgesproken dat er tot maandagavond 17 juni geen communicatie plaatsvindt vanuit de TC (zowel telefonisch, persoonlijk of per email). Is er behoefte om over de indeling te praten, dan kun je een mail sturen naar [email protected] (junioren) of [email protected] (jongste jeugd) onder vermelding van naam speler/speelster, team 2024-2025 én een korte omschrijving van je vraag. Wij zullen desgewenst een tijdslot inplannen voor maandagavond 17 juni, tussen 19.00-20.00 op de club. Er is dus geen regulier spreekuur, enkel op afspraak.

 

Tot slot wensen wij jullie allemaal een heel fijn nieuw hockeyseizoen een hele fijne vakantie!


Bijlage

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws