header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Club Nieuws

FLUITEN IN DE ZAAL & ZAALDIENST

Nieuws afbeelding 30-11-2021

Het spel gaat veel sneller, het veld is veel kleiner en het publiek (indien toegestaan) zit dicht op het veld en kan best veel kabaal maken. In diezelfde gezellige chaos probeert een coach zijn team aan het hockeyen te krijgen en te houden terwijl scheidsrechters of spelbegeleiders alles in goede banen proberen te leiden geassisteerd door de zaalwachten.Bij dit alles zijn ook de regels nog eens behoorlijk anders. Voor de regels en de verschillen heeft de KNHB een reglement en een opsomming van verschillen op: https://www.knhb.nl/kenniscentrum/scheidsrechters/alles-over-de-spelregels

Het fluiten van wedstrijden in de zaal is wel anders dan op het veld. De scheidsrechters fluiten 3 wedstrijden (nieuw dit seizoen) van 35 minuten en na 17.5 minuten wisselen de scheidsrechters van kant. Tussen iedere wedstrijd zit 5 minuten pauze. De zaalwachten houden de tijd, de stand en eventuele tijdstraffen bij.

De nieuwe methodiek houdt in dat het thuisspelende team zorgt voor 2 scheidsrechters/spelleiders die alle 3 de wedstrijden van het zaalblok fluit, dus de 2 eigen wedstrijden én de tussenliggende wedstrijd. Wanneer is een team het thuisspelende team? Het team staat aangewezen als thuisspelend team als het team zaalleiding heeft, ook als de wedstrijd in een andere hal gespeeld wordt dan de eigen hal. Op de KNHB Standenmotor staat aangegeven wanneer een team de zaalleiding heeft. De nieuwe methode wordt dit seizoen van kracht en is van toepassing op de gehele jeugdcategorie, dus zowel de A/B/C/D-jeugd als de Jongste Jeugd.

Zaaldienst

Zaaldienst heb je per veld. Bij jongste jeugd en junioren geldt; ben je aan de beurt, dan heb je zaaldienst over alle drie de wedstrijden, wat betekent:

  • dat je als team 2 scheidsrechters meebrengt die alle 3 de wedstrijden van het zaalblok fluiten (voor de jongstejeugd adviseert de KNHB dat de spelbegeleiding (scheidsrechters) zoveel als mogelijk door ouders wordt ingevuld);
  • je twee zaalleiders meebrengt
  • één zaalleider houdt tijd en stand bij tijdens alle drie de wedstrijden
  • de ander verzorgt bij de ingang van de hal het CTB -corona toegangs bewijs- middels de coronacheck-scanner en zorgt ervoor dat er bij de wedstrijden niet meer mensen aanwezig zijn dan toegestaan.
  • teams die niet spelen, verzoek je vriendelijk om naar het horeca gedeelte te gaan

Teams die geen zaaldienst hebben, hoeven dus ook geen scheidsrechters mee te nemen.

Zaaldienst wordt op 1 dag door dezelfde mensen van het team gedaan, om wisselingen en hierdoor meer bezoek te voorkomen, is het niet mogelijk om de dienst te delen.

Bij de senioren neemt ieder team een scheidsrechter mee. De teams die zaaldienst hebben, nemen 2 zaalleiders mee. Een houdt tijd en stand bij achter de wedstrijd tafel en de ander verzorgt bij de ingang van de zaal de coronacheck. Sporters boven de 18 jaar dienen in het bezit te zijn van een groen scherm in de coronacheck app. Om de coronacheck uit te voeren heb je de Scanner voor coronacheck -app nodig op je telefoon.

Zijn er binnen het team geen ouders beschikbaar of aanwezig die een scheidsrechterskaart hebben, dan heeft onze club een poel beschikbaar van scheidsrechters die willen en kunnen fluiten. Dit kost € 25 per 3 wedstrijden (dus per dag) wat direct aan de betreffende scheidsrechter moet worden afgerekend.

Het team kan deze scheidsrechters zelf benaderen en vragen naar zijn of haar beschikbaarheid. Let hierbij wel op het niveau van deze scheidsrechters in relatie tot jullie eigen team.


Naam Team Telefoon Niveau
Rosa Plantinga MB3 nulzes15248441 < C3
Lynn Uijlenbroek MB3 nulzes18547393 < C3
Sanne Schenk MB3 nulzes13528031 < C3
Jolijn Zwijgers MB4 nulzes36433753 < C3
Lauren Punt -
nulzes43282199 < A3
Stein Botterweg JB1 nulzes57479716 junioren
Casper Kerklaan H2 nulzes30275301 junioren
Harald den Boef VET A
nulzes51733653 junioren & senioren
Fleur Arends - nulzes37554862 junioren


Net als op het veld doen de scheidsrechters hun uiterste best om de wedstrijd zo goed mogelijk te leiden. Wij vertrouwen er dan ook op dat zij worden gesteund door jullie eigen begeleiding, maar ook door de begeleiding van de tegenstander.


Indien er vragen zijn, neem gerust contact op met de Scheidsrechterscommissie via [email protected].

Heel veel succes en plezier in de zaal!

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Gerelateerde nieuwsberichten

Trainers gezocht
Zomerstop
€ 50,- retour

Agenda

Nog geen agenda punten.
Ga naar volledige agenda

KOPEN VOOR JE CLUB

Boek je een reis of hotel? Of koop je een laptop, koelkast of een mooi kado (voor jezelf)? Via Kopen voor je Club koop je 1.000.000 artikelen online én spaar je tot 8 procent van het aankoopbedrag voor onze club.

Geen registratie, geen inlog, geen code of wat dan ook. Slechts één muisklik extra.

  

JEUGDFONS SPORT&CULTUUR

 

Sponsoren