header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Club Nieuws

ZAALHOCKEY SEIZOEN 2020-2021

Nieuws afbeelding 9-10-2020

Zoals eerder al bericht, hebben de coronamaatregelen ook consequenties voor zaalhockey. Tot 12 oktober hebben verenigingen de gelegenheid om eventueel eerder opgegeven teams terug te trekken. Het zal niemand zijn ontgaan dat er de afgelopen dagen druk is geïnformeerd of er nog steeds animo is om in de zaal te hockeyen. Deze inventarisatie heeft een verdeeld beeld opgeleverd. Veel teams trekken zich terug, maar ook coaches of trainers zijn terughoudend om zelf in de zaal te gaan staan. En er zijn teams die graag in de zaal competitie willen spelen.

Na uitvoerig overleg tussen de TC, de zaalcommissie en het bestuur is er besloten om dit jaar als HC de Hoeksche Waard GEEN zaalhockey aan te bieden. Dit betekent dus dat er GEEN zaalcompetitie wordt gespeeld en geen zaaltrainingen worden aangeboden. Wij vinden dit natuurlijk met z'n allen vreselijk jammer. Zaalhockey is een fantastisch spel en geweldig goed voor de ontwikkeling van de techniek.

We nemen met z'n allen dan ook met tegenzin dit besluit, echter we vinden het wel een goed besluit waar we met z'n allen achter staan. Dit zijn de redenen waarom wij hebben besloten niet aan de zaalcompetitie deel te nemen:

Veiligheid
De recente corona-ontwikkelingen in onze regio dwingen ons om extra voorzichtig te zijn met de gezondheid van onze leden en vrijwilligers. Zalen zijn over het algemeen slecht geventileerd. Trainingen en wedstrijden zijn bovendien allemaal op afstand, waarbij dus mensen bij elkaar in de auto zitten.

Geen verplichting voor leden
Laten we voorop stellen dat zaalhockey veel bijdraagt aan de ontwikkeling van een speler op technisch en tactisch vlak. In deze tijd van Corona willen wij echter onze leden niet verplichten om de zaal in te gaan. Dit uitgangspunt kan leiden tot onvolledige teams en dat is niet bevorderlijk voor het teamgevoel.

Geen verplichting voor vrijwilligers en trainers
Ook onze begeleiders (trainers, coaches, teammanagers) willen wij in deze tijd van Corona niet verplichten om in een zaal training te geven. Het gevolg kan zijn dat we daarom te weinig begeleiders hebben voor de zaal.

Financiën
De kosten voor de zaalhockey zijn substantieel. We moeten hier, zeker in deze tijd, als vereniging zorgvuldig mee omgaan. Het afbreukrisico, bijvoorbeeld tussentijdse stop van het zaalseizoen, is groot. Niet zeker is of we een deel van dit geld dan nog terugkrijgen.

KNHB biedt ook midwintercompetitie aan
Wij kunnen een goed alternatief hockeyprogramma samenstellen voor de maanden december, januari en februari. Zowel voor de jeugd als de senioren. Aan dit aanbod voegt de KNHB ook een Sevens-competitie bij de senioren toe. Meerdere verenigingen in onze regio kiezen ook voor een midwintercompetitie, waardoor een leuke competitie mogelijk lijkt.

Adempauze voor onze vrijwilligers
Er is veel gevraagd van alles en iedereen om de afgelopen maanden te kunnen blijven hockeyen. Ook van onze vrijwilligers. Een zaalcompetitie in deze omstandigheden vraagt veel van onze organisatie.

Geen gevolgen voor klassenindeling volgend seizoen
De KNHB heeft aangegeven dat het niet inschrijven voor de zaalcompetitie door HC de Hoeksche Waard, geen gevolgen heeft voor de klassenindeling voor het seizoen 2021-2022. Op de website van de KNHB vind je hier meer informatie over.

Tot slot
De KNHB gaat deze winter naast de zaal óók inzetten op een uitgebreide midwintercompetitie. Als HC de Hoeksche Waard gaan wij hier aan mee doen. We hopen dat we er dan een gezellige winter van kunnen maken. Een grote fraaie tent als overkapping van het terras is inmiddels besteld! Nu nog akkoord krijgen voor snert en glühwein.

Reacties


Lex Wensink

10-10-2020 @ 12:18:03 |Jammer maar verstandig

Reageer op het nieuws


KOPEN VOOR JE CLUB

Boek je een reis of hotel? Of koop je een laptop, koelkast of een mooi kado (voor jezelf)? Via Kopen voor je Club koop je 1.000.000 artikelen online én spaar je tot 8 procent van het aankoopbedrag voor onze club.

Geen registratie, geen inlog, geen code of wat dan ook. Slechts één muisklik extra.

 

 

HCHW TEAMKLEDING

 

 

JEUGDFONS SPORT&CULTUUR

 

Sponsoren