header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Club Nieuws

BESMET MET COVID-19? WAT DAN?

Nieuws afbeelding 19-4-2021 De GGD doet bron- en contactonderzoek en zal aangeven welke regels gelden voor contacten van de besmette persoon.

Meld het bij je team

Heb je klachten en/of ben je positief getest? Meld dit dan meteen aan je teamleiding en je teamgenoten.

Trainers, coaches & managers

Is er in jouw team een besmetting, meld dit dan bij het bestuur. Stuur een email met de melding naar [email protected]

COVID-19 besmetting in het team

BELANGRIJK

Hockeyclub de Hoeksche Waard heeft de verantwoordelijkheid om zoveel als mogelijk haar leden te beschermen tegen besmetting. Het bestuur neemt daarbij het zekere voor het onzekere. Het RIVM maakt onderscheid in de procedures tussen ‘nauwe’ contacten en ‘overige’ contacten. De adviezen voor beide situaties wijken van elkaar af.

Hoewel een besmetting in je team niet direct hoeft te leiden tot besmetting van het hele team én er technisch gezien sprake kan zijn van een ‘overig’ contact, gaat het bestuur van HC de Hoeksche Waard in haar maatregelen op de club er veiligheidshalve altijd vanuit dat er sprake is geweest van een ‘nauw’ contact voor de overige teamleden die tijdens de training of wedstrijd in aanwezigheid waren van de positief geteste persoon.

Omdat de club uitgaat van een 'nauw' contact heeft dit consequenties voor de aanwezigheid op de club. Het hele team mag in ieder geval 5 dagen vanaf het moment dat er contact is geweest met de besmette persoon niet trainen en geen wedstrijden spelen.

Hoe je zelf het contact voor privé of school interpreteert, 'nauw' of 'overig', en welke richtlijnen van het RIVM je daarbij volgt, is uiteraard eigen verantwoordelijkheid. De club kiest er in haar maatregelen voor om uit te gaan van een nauw contact. In de bijlage van dit bericht in ieder geval de richtlijnen van het RIVM als het gaat om beide soorten contacten.

Proces
  • De club wordt geïnformeerd over een besmetting van een persoon.
  • Het hele team ontvangt een mail met daarbij de adviezen van het RIVM (nauw en overig contact).
  • Omdat de club altijd uitgaat van een 'nauw' contact, mag het hele team in ieder geval 5 dagen vanaf het moment dat er contact is geweest met de besmette persoon niet trainen en geen wedstrijden spelen.
    • Testen: 5 dagen na besmetting negatief getest --> weer trainen
    • Niet testen: 10 dagen geen training of wedstrijden

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de site van de Rijksoverheid

 

Verder in de bijlage de brief die worden verstuurd naar de teamleden wanneer er een teamlid besmet is.

Bijlage

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


KOPEN VOOR JE CLUB

Boek je een reis of hotel? Of koop je een laptop, koelkast of een mooi kado (voor jezelf)? Via Kopen voor je Club koop je 1.000.000 artikelen online én spaar je tot 8 procent van het aankoopbedrag voor onze club.

Geen registratie, geen inlog, geen code of wat dan ook. Slechts één muisklik extra.

 

 

HCHW TEAMKLEDING

 

 

JEUGDFONS SPORT&CULTUUR

 

Sponsoren