header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Club Nieuws

Nieuwe Spelregels en extra Coronaregels

Nieuws afbeelding 31-8-2020 De hockeybond heeft voor het seizoen een aantal nieuwe spelregels ingevoerd. De volgende nieuwe regels zijn voor ons van belang:
  • Naast een gele of rode kaart kan de teambegeleider van dit seizoen ook bestraft worden met een groene kaart. De daarbij behorende tijdstraf is 2 minuten. De spelbegeleider mag 2 minuten niet op de spelersbank/dug-out plaats nemen of langs de lijn coachen en daarnaast moet zijn/haar team gedurende twee minuten met een speler minder spelen (er mag wel gewoon gewisseld worden. Herinnering: de tijdstraf voor een gele kaart voor de teambegeleider is 10 minuten.
  • De standaard rusttijd van 5 minuten tussen 2e en 3e kwart wordt verruimd naar 10 minuten voor de standaardteams, dit zijn bij ons Dames 1 en Heren 1. Voor de andere teams blijft de rusttijd 5 minuten.
Daarnaast heeft de hockeybond vanwege de coronapandemie en de richtlijnen van de overheid en het RIVM nog een paar extra Coronaregels toegevoegd:
  • Spelers dienen ten allen tijde voldoende afstand tot de scheidsrechters te bewaren. Doen de spelers, b.v. als ze reageren op een beslissing, dat niet, dan wordt dit bestraft met een groene, en bij herhaling met een gele kaart. Probeer wel te managen dat deze situatie niet ontstaat.
  • Spelers die bewust richting een tegenstander hoesten of spugen, worden bestraft met een rode kaart en worden definitief verwijderd.
  • Spelers die op het veld hun neus ledigen of spugen krijgen een waarschuwing. Bij herhaling volgt een groene en daarna een gele kaart.
  • Indien de coronaregels niet worden nageleefd mag de scheidsrechter besluiten, bij het in gedrang komen van de veiligheid van hemzelf of van spelers, om de wedstrijd te staken. De KNHB zal dit dan als een niet ordelijk verlopen wedstrijd behandelen.
Verder wordt er voorafgaand aan de wedstrijd geen line-up en shakehands gedaan (ook geen shakesticks) en er wordt ook geen groepsyell gedaan.


Reacties


Tess van Wingerden

31-8-2020 @ 08:54:57 |ook geen yell bij de kinderen?

Reageer op het nieuws


KOPEN VOOR JE CLUB

Boek je een reis of hotel? Of koop je een laptop, koelkast of een mooi kado (voor jezelf)? Via Kopen voor je Club koop je 1.000.000 artikelen online én spaar je tot 8 procent van het aankoopbedrag voor onze club.

Geen registratie, geen inlog, geen code of wat dan ook. Slechts één muisklik extra.

 

 

HCHW TEAMKLEDING

 

 

JEUGDFONS SPORT&CULTUUR

 

Sponsoren