header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Van de voorzitter HC Hoeksche Waard

Bericht van de voorzitter 30 april 2020

30-4-2020 Dames en heren, jongens en meisjes,

Zo trots op ONS! Wat is de aanleiding voor deze trots?

De wijze hoe wij als vereniging omgaan met de versoepeling voor onze jeugd. De melding dat de jeugd tot 12 jaar weer in groepsverband kon gaan sporten zonder 1,5m afstand was door onze premier makkelijk gedaan, ook de mededeling dat de jeugd tot 18 weer mocht sporten met inachtneming van de RIVM richtlijnen kostte hem ook weinig moeite Dat verenigingen de accommodatie zelfs voor niet-leden open moeten/mogen openstellen was een bijzin.

Dan de Nederlandse praktijk. De regering, de centrale overheid legde de verantwoordelijkheid en uitvoering bij de gemeentes, het NOC NSF en de bonden. De gemeentes en de bonden verschoven deze verantwoordelijkheid naar de verenigingen en hoe dan verder? Met protocollen en richtlijnen. 
https://www.knhb.nl/kenniscentrum/artikel/jeugd-weer-op-de-velden-welke-protocollen-gelden

Voor het bewaken van de gezondheid van onze leden zijn wij genoodzaakt deze richtlijnen en protocollen te volgen. Bij niet naleven zal de gemeente handhaven en ons mogelijk weer sluiten. Uiteraard willen we sluiting voorkomen en is de gezondheid van onze leden en trainers onze grootste prioriteit.

Trots! Waarop dan?

Bij onze vereniging is direct verantwoordelijkheid genomen. 15 minuten na de persconferentie van onze premier startte de communicatie op onze WWW en socials en werden de berichten gedeeld in de appgroepen. Binnen het bestuur en de gerelateerde commissies begon íedereen te bedenken hoe we dit samen zouden gaan realiseren. Al snel werd duidelijk dat naleving van de protocollen een enorme extra organisatie zou betekenen.

Het moest samen met elkaar, voor elkaar voor mekaar komen.

Aan onze oproep voor extra handjes is ruim gehoor gegeven. We hebben een projectgroep kunnen samenstellen met betrokken ouders, commissieleden en het bestuur, die er samen voor heeft gezorgd dat gisteren de eerste trainingen van start zijn gegaan. Na evaluatie van de ervaringen zullen we dit uitbreiden naar de groep tot 18 jaar en later wellicht, voor de niet-leden.

Dank aan de leden van deze projectgroep, de betrokken commissies en mijn overige bestuursleden voor het werk dat de afgelopen dagen is gedaan. Ook vast dank voor het vele werk dat nog moet gebeuren.

Daarom trots op ons.

Met elkaar voor elkaar hebben we het voor mekaar. Wel rekenen we op het naleven van de richtlijnen en protocollen door onze leden en hun ouders.

Blijf gezond, houd afstand maar blijf verbonden.


Met sportieve groet,

Michael Arbman
Voorzitter
 
HC de Hoeksche Waard
 
Met elkaar. Voor elkaar
Samen de schouders eronder!

Gerelateerde nieuwsberichten

Bericht van de voorzitter 01 juni 2020

KOPEN VOOR JE CLUB

Boek je een reis of hotel? Of koop je een laptop, koelkast of een mooi kado (voor jezelf)? Via Kopen voor je Club koop je 1.000.000 artikelen online én spaar je tot 8 procent van het aankoopbedrag voor onze club.

Geen registratie, geen inlog, geen code of wat dan ook. Slechts één muisklik extra.

 

 

HCHW TEAMKLEDING

 

Sponsoren