Mededelingen

Contact

HC De Hoeksche Waard
hockey
Adres
HC De Hoeksche Waard
Vrouwehuisjesweg 11
3271 LX Mijnsheerenland

0186-602663

Agenda

zo 10  Rabobank Actief op Zondag
wo 13  Eten op de Club
do 14  Boekpresentatie
wo 17  Eten op de Club
wo 15  Eten op de Club
zo 19  Roparun event
wo 5  Centrale training E jeugd meisjes
(> ga naar de agenda)

Hockey.nl

terug naar vorige scherm
6-9
Nieuw veld

De laatste tijd word ik regelmatig gevraagd wat de status is van het nieuwe waterveld. Soms krijg ik zelfs van mensen te horen wanneer het veld gereed zal zijn. ‘Na de winterstop is het veld toch klaar?’, zeggen ze dan. Ik kijk ze dan aan met een blik van ‘weet jij meer dan ik?’ en geef vervolgens aan dat dit nieuw voor mij is. 

Het leeft wel, het nieuwe veld. Dat is zeker. En nodig is het ook wel. Het huidige veld 1, is echt aan vervanging toe. Na de grondige reiniging, afgelopen seizoen, ziet het er weer strak uit en kan het er weer even tegen, maar een nieuw veld is wel nodig. Maar wat is nu de status? 

Om te beginnen, de kans dat er na de winterstop een nieuw veld ligt is uiterst gering. De club heeft bij de gemeente Binnenmaas een verzoek ingediend om te worden opgenomen in de Sportnota. Als dit wordt toegekend dan is het zeer aannemelijk dat de Gemeente Binnenmaas een zeer belangrijk deel van de investering voor een nieuw veld voor haar rekening neemt. De club zal dan met voorstellen moeten komen voor de aanleg van een veld. Vooruitlopend op dit traject is er wel een commissie bezig om al te inventariseren welke aanbieders er een veld kunnen aanleggen. 

Daarnaast is de commissie natuurlijk ook bezig om te kijken welk soort veld het moet worden. Het spreekt tegenwoordig bijna voor zich dat nieuwe aan te leggen velden, watervelden zijn. De prijsverschillen tussen traditionele velden en watervelden zijn niet meer zo groot als vroeger. Bovendien hebben steeds meer clubs een waterveld en sta je al op 1-0 achterstand als je nog nooit eerder op een waterveld hebt getraind. Dus ook sportief gezien is een waterveld zeer gewenst. 

Gezien de huidige gemeentelijke ontwikkelingen met betrekking tot de herindeling, lijkt het voor de hand te liggen dat er voor november 2018 een besluit is genomen door de gemeente. Pas dan kan het traject in gang worden gezet. Als dat allemaal spoedig verloopt is het aannemelijk dat we in het seizoen 2019-2020 op een nieuw veld kunnen spelen. Zodra er meer bekend is houden we jullie natuurlijk op de hoogte. 

Bob Roos
 
 
Floris Roos, 8-9-2018 @ 5:52:24
Bedankt voor deze verheldering!

Reageren op het nieuws?
reactie
lidnummer
wachtwoord
 
  :) = :( = 8) = O-) = ;) =
:*) = -:-) = :O = :9 = L) =
^O^ =Statistieken

dinsdag 19 februari 2019
Aantal leden (info) 577
Nu online 128
Leden met @ 99,5%
SMS Bereik (teams) 79,0%

Vandaag jarig

Mees Prooij
Quinn van der Veer
Karlijn Wesselink

Clubcompetitie

1. Meisjes MD3 Foto aanwezig
2. H1 Silvercup
3. Meisjes MD5
4. Meisjes MD4
5. Meisjes MC1
hele clubcompetitie..

BAS

(% bezetting bar)
februari 85,71 %
maart 35,00 %
april 34,04 %

Laatste reacties

Wedstrijden quicklinks

Recente verslagen

Nog geen verslagen.

Clubprestaties

overall greengeelred
week greengeelred

overall: 21% |week: 49%

Teams