header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

(oud) commissie_bar

Bar commissie


De Bar op HC de Hoeksche Waard

Barbezetting
De bar op onze vereniging wordt door onze leden zelf gerund. Gelet op het aantal leden hebben we op basis van een berekening van het hockey competitieseizoen (exclusief evenementen) berekend dat per wedstrijdspelend lid 2 (bar)diensten van 2 uur per seizoen moeten worden ingepland. De barplanning is gebaseerd op een barbezetting voor woensdagmiddag, vrijdag (middag en avond), zaterdag en zondag. De (bar)diensten zijn steeds 2 uur.

Door een combinatie van een vaste ploeg invallers, leden van de barcommissie, senioren en ouders van jeugdleden kunnen wij op deze manier de bar rendabel houden. Vaste invallers (zgn "barhoofd”) zorgen ervoor dat de voorraden zijn aangevuld en dat de bar correct wordt opgestart en afgesloten. Dit onder leiding van de barcommissie. De bardiensten worden door de ouders of senior leden zelf ingevuld. De barcommissie stuurt in de week voorafgaand aan het weekend een reminder met de instructies aan de mensen die zijn ingedeeld voor de bar. Achter de bar ligt een blauwe map waarin alle instructies voor de bar inzitten. De ouders kunnen op deze wijze op een prettige manier hun bardiensten draaien. Het uitgangspunt is dat iedereen het naar zijn zin kan hebben, of je nou voor of achter de bar staat.

Uitgangspunten bardiensten
Ouders van de (jongste) jeugd en de senior leden draaien minimaal 2 bardiensten van 2 uur per seizoen. Voor senior leden is dit nieuw. Senior leden kunnen zichzelf inplannen voor de bardienst, of de bardienst afkopen. Ouders van Funkeys en Benjamins hoeven maar 1 bardienst van 2 uur per seizoen te staan. Vrijstelling voor het draaien van de bardiensten is er voor geregistreerde trainers, coaches, vaste scheidsrechters, bestuur, commissies en trimleden.

Alle leden van 16 jaar of ouder mogen zelf (bar)dienst draaien. Voor alle jongere leden geldt dat een volwassene voor hen (bar)dienst moet draaien. Let op: vanaf 2014 mogen vrijwilligers achter de bar niet alleen staan als deze jonger zijn dan 18 jaar op tijden dat alcohol geschonken wordt.

Hoe plan ik een bardienstHet is de bedoeling dat de (ouders van) leden zichzelf indelen voor de (bar)diensten. Hieronder wordt uitgelegd hoe u zich kunt indelen. Iedereen ontvangt een reminder in de week voorafgaand aan de bardienst. Indelen gaat op basis van het principe "wie het eerst komt, wie het eerst maalt". Wees er dus snel bij. Op de website kunt u de wedstrijdindeling die op dit moment bekend is vinden, zodat u hier (indien gewenst) rekening mee kunt houden bij het plannen van de (bar)dienst.

>Hoe werkt het indelen
U kunt zich dus indelen voor de woensdagmiddag, vrijdag(middag en avond) en zaterdag. Indelen gaat via de website of via de Lisa app. U dient de volgende stappen te volgen volgen:

Via PC:
 • log in op de website voor je persoonlijke dashboard;
 • klik vervolgens op Club > Diensten;
 • kijk in de rechterkolom waarvoor je je nog kunt inplannen;
 • klik vervolgens op inplannen (uitplannen).
Via smartphone:
 • Open de Lisa app
 • Klik vervolgens op "meer”
 • Klik op "Plan uw dienst” Hier kunt u kiezen uit de nog openstaande "barmedewerker” diensten.
Let op: log in met het lidnummer en wachtwoord van het lid voor wie u bardienst doet. Als u meerdere kinderen heeft, dan logt u voor ieder kind apart in. Mocht u op de door u ingedeelde tijd (toch) niet kunnen, dan kunt u de bardienst proberen te ruilen of eventueel afkopen. U bent daar zelf verantwoordelijk voor.

Afkoop
(Bar)diensten kunnen worden afgekocht. Hieronder vindt u de spelregels.

Spelregels afkoop:
De (bar)dienst kan worden afgekocht voor een bedrag van EUR 10,-- per uur. De kosten bedragen dus EUR 20,-- per (bar)dienst; U mailt uw verzoek tot afkoop naar [email protected] U ontvangt dan een bevestiging met betaal instructies. het rekening nummer van de hockeyclub is : 40.48.35.953. vermeld als omschrijving dat het om afkoop bardienst gaat met de naam van uw kind(eren).

Boete
Om het systeem goed te laten werken zijn wij helaas genoodzaakt om een boete van 50 euro in rekening te brengen als u staat ingedeeld maar niet komt opdagen. Wij vertrouwen er op dat dit niet nodig zal zijn. Ditzelfde is van toepassing als blijkt dat u aan het einde van het seizoen nog niet aan de verplichting heeft voldaan om 2 diensten a 2 uur te hebben gedraaid.

Invallers
De afkoop poule bestaat uit enkele enthousiaste (jeugd) leden die graag een bardienst overnemen. Coördinatie: Sandra Dingemanse ([email protected]) Ben je boven de 16 jaar en ben je een echte aanpakker dan ben je wellicht geschikt om het "elitecorps" invallers te versterken. Affiniteit met de horeca is gewenst. Stuur je motivatie naar de bar commissie t.a.v. Sandra Dingemanse ([email protected]) (voor werken op zondag moet je 18 jaar oud zijn i.v.m. de nieuwe drank-horecawet)

Belangrijke informatie en openingstijden;

Door de week
Een vast team van vrijwilligers/trainers zorgen ervoor dat het clubhuis en de velden geopend zijn gedurende de trainingen.

Weekenden
Op wedstrijddagen wordt het terrein geopend en afgesloten door een team van vrijwilligers. De Bar is geopend op de volgende tijden
 • Woensdagmiddag van 16.00-18.30
 • Donderdag avond van 20.30 tot 23.30
 • Vrijdag van 15.30 tot 23.30
 • Zaterdag van 8.30 tot 18.00 (1 uur voor aanvang 1e wedstrijd, 1 uur na eindtijd laatste wedstrijd)
 • Zondag van 9.30 tot 18.00 (1 uur voor aanvang 1e wedstrijd, 1 uur na eindtijd laatste wedstrijd)


 

KOPEN VOOR JE CLUB

Boek je een reis of hotel? Of koop je een laptop, koelkast of een mooi kado (voor jezelf)? Via Kopen voor je Club koop je 1.000.000 artikelen online én spaar je tot 8 procent van het aankoopbedrag voor onze club.

Geen registratie, geen inlog, geen code of wat dan ook. Slechts één muisklik extra.

 

Sponsoren