Mededelingen

Contact

HC De Hoeksche Waard
hockey
Adres
HC De Hoeksche Waard
Vrouwehuisjesweg 11
3271 LX Mijnsheerenland

0186-602663

Agenda

wo 17  Eten op de Club
wo 15  Eten op de Club
zo 19  Roparun event
zo 19  Hoeksche Health Day
za 25  E-Feest
wo 5  Centrale training E jeugd meisjes
zo 9  Pink Sevens Toernooi 2019
(> ga naar de agenda)

Hockey.nl


Scheidsrechters

Voor de meest recente regels, briefings en formulieren omtrent arbitrage, verwijzen wij naar de website van de KNHB (Arbitrage)

Leden arbitragecommissie:

  • Patrick Arends

  • Marian Ris

  • Ellen van Welij

  • Marco Hogerbrug


Clubscheidsrechter-plus (CS+)


Als CS+ kun je ingezet worden bij wedstrijden van de eerstelijnselftallen die niet door bondsscheidsrechters worden gefloten. Ook kun je fluiten bij wedstrijden waar veel scheidsrechterskennis en begeleiding nodig is.

Hoe word je CS+?
Wil je meer weten van het scheidsrechtersvak, ga dan naar de scheidsrechterscommissaris van je club. Deze zorgt dat je de opleiding kunt volgen, doorgaans op je eigen club.

De opleiding bestaat uit:
  1. Drie workshops; een introductie (over de opzet van de opleiding), de praktijk (waar en hoe ga je staan en hoe signaleer je) en een verdieping op je spelregelkennis.
  2. Persoonlijke begeleiding van een leercoach bij een aantal wedstrijden.
  3. Een praktijktoets.

Hoeveel tijd kost het?
De workshops duren elk ongeveer twee uur. Omdat je leert van fluiten, is de bedoeling dat je gemiddeld een wedstrijd per week leidt. Dit hangt af van de mogelijkheden op je club.

Toekomstperspectief
Als CS+ breng je kwaliteit op de velden van je vereniging, dat is belangrijk voor het hockey in Nederland. Wil je je ontwikkelen en op districtsniveau fluiten? Dan kun je bondsscheidsrechter in opleiding (BIO) worden. Deze opleiding biedt volop uitdagingen!