header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

(oud) Nieuws_scheidsrechterscommissie


Scheidsrechters

Voor de meest recente regels, briefings en formulieren omtrent arbitrage, verwijzen wij naar de website van de KNHB (Arbitrage)

Leden arbitragecommissie:

  • Patrick Arends

  • Marian Ris

  • Ellen van Welij

  • Marco Hogerbrug


Clubscheidsrechter-plus (CS+)


Als CS+ kun je ingezet worden bij wedstrijden van de eerstelijnselftallen die niet door bondsscheidsrechters worden gefloten. Ook kun je fluiten bij wedstrijden waar veel scheidsrechterskennis en begeleiding nodig is.

Hoe word je CS+?
Wil je meer weten van het scheidsrechtersvak, ga dan naar de scheidsrechterscommissaris van je club. Deze zorgt dat je de opleiding kunt volgen, doorgaans op je eigen club.

De opleiding bestaat uit:
  1. Drie workshops; een introductie (over de opzet van de opleiding), de praktijk (waar en hoe ga je staan en hoe signaleer je) en een verdieping op je spelregelkennis.
  2. Persoonlijke begeleiding van een leercoach bij een aantal wedstrijden.
  3. Een praktijktoets.

Hoeveel tijd kost het?
De workshops duren elk ongeveer twee uur. Omdat je leert van fluiten, is de bedoeling dat je gemiddeld een wedstrijd per week leidt. Dit hangt af van de mogelijkheden op je club.

Toekomstperspectief
Als CS+ breng je kwaliteit op de velden van je vereniging, dat is belangrijk voor het hockey in Nederland. Wil je je ontwikkelen en op districtsniveau fluiten? Dan kun je bondsscheidsrechter in opleiding (BIO) worden. Deze opleiding biedt volop uitdagingen!


 

KOPEN VOOR JE CLUB

Boek je een reis of hotel? Of koop je een laptop, koelkast of een mooi kado (voor jezelf)? Via Kopen voor je Club koop je 1.000.000 artikelen online én spaar je tot 8 procent van het aankoopbedrag voor onze club.

Geen registratie, geen inlog, geen code of wat dan ook. Slechts één muisklik extra.

 

Sponsoren

Vacatures

2. Evenementen, Activiteiten & Horeca
Coördinator
5. Hockey support
Operationeel begeleider
5. Hockey support
Begeleiding
7. Ledenwerving & behoud
Operationeel
5. Hockey support
Operationeel begeleider