header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

(oud) Leden administratie

Lid worden van HC Hoekschewaard?

Heeft de website u enthousiast gemaakt over onze vereniging of bent u op een andere manier in aanraking gekomen met HC Hoeksche Waard? Denkt u er over om lid te worden, of wilt u graag 2 proeflessen volgen, om te ervaren of hockey echt iets voor u is? Dan kunt u geheel vrijblijvend het inschrijfformulier invullen.

Met deze voorinschrijving bent u nog niet meteen officieel lid, maar maakt u wel contact met de juiste commissie. Deze commissie neemt contact met u op, wanneer de proeflessen kunnen plaatsvinden. De ledenadministratie zal na een aantal weken telefonisch contact met u opnemen hoe de proeflessen heeft ervaren en of u nog vragen/opmerkingen heeft. Mocht u besluiten definitief lid te worden, dan kunt u het inschrijfformulier uitprinten, ondertekenen en per post versturen of scannen en mailen. Zijn de lessen toch niet helemaal verlopen zoals u verwacht had, dan vinden wij dit natuurlijk jammer en horen wij graag van u waar wij ons kunnen verbeteren. Uw gegevens verwijderen wij uit onze database.

Om in te schrijven klik hier: Inschrijven

Om in het begin alleen te trainen volstaat gebruikelijke sportkleding. Een stick kun je tijdelijk van onze club lenen. Je hebt wel een bitje en scheenbeschermers nodig. Deze zijn in bijna iedere sportzaak te koop voor een paar euro. Voordat je met de competitie mee kunt spelen, zul je eerst een periode moeten trainen. Ook al heb je de leeftijd om in een team ingedeeld te worden, moet je eerst een periode trainen, voordat je mee kunt doen aan de competitie. Om competitie te kunnen spelen, zul je het tenue van onze club aan moeten schaffen en verder nog een stick ( vanaf € 20,-), een bitje , kunstgrassportschoenen en scheenbeschermers.
Het clubtenue van HC Hoekschewaard bestaat uit:
 • Oranje/blauw shirt
 • blauwe broek/rok
 • oranje-blauwe kousen.
Het clubtenue wordt verkocht bij:


Voorwinden Modemall
Smidsweg 7
3295 BT 's-Gravendeel


Mocht u na het lezen van alle informatie toch nog vragen en/of opmerkingen hebben, dan kunt u ons uiteraard altijd even mailen:
[email protected]

Ledenadministratie

Contributie:
In de Algemene Leden Vergadering van 29 mei 2017 is de contributie seizoen 2017-2018 vastgesteld op:

Gewoon lidmaatschap
Senioren (25 jaar en ouder) € 275,- per jaar
Senioren 18 t/m 24 jaar € 250,- per jaar
Trimleden € 165,- per jaar
Junior lidmaatschap
14 t/m 17 jaar € 220,- per jaar
10 t/m 13 jaar € 215,- per jaar
7 t/m 9 jaar € 195,- per jaar
Benjamins (6 jaar) **
€ 135,- per jaar
Funkey's (5 jaar) **
€ 95,- per jaar
Zaalhockey *
€ 60,- per jaar
Donateurs € 60,- per jaar
Entreegeld **
€ 60,- éénmalig

* Zaalhockey: Tijdens de winterstop wordt er door veel teams zaalhockey gespeeld. Als u, uw zoon of dochter zaalhockey gaat spelen, dan vraagt dit een extra bijdrage. Hiervoor wordt onder andere zaalruimte gehuurd voor wedstrijden en training (meestal 2). Extra trainingsuren (en dus zaalruimte) kunnen door teams zelf worden ingekocht.
** Entreegeld: Dit betreft een éénmalige inschrijving, welke in het eerste jaar van het lidmaatschap boven op de jaarlijkse contributie komt. Funkey's en Benjamins betalen geen entreegeld.

Opzeggingen:
Opzeggen kan alleen schriftelijk dan wel per email tot 1 mei bij de ledenadministratie via het emailadres: [email protected]
Na deze datum worden de leden weer aangemeld bij de KNHB en heeft u een betalingsverplichting voor een heel nieuw seizoen.

Spelers die bijvoorbeeld gaan studeren, en dus nog niet weten of ze lid zullen blijven, dienen ook voor 1 mei op te zeggen. Als ze toch weer lid willen worden, moeten ze zich voor 1 juli weer aanmelden.

Er wordt een bevestiging van de opzegging verstuurd. Let er op dat u de bevestiging ontvangt; geen bevestiging betekent dat er geen opzegging is ontvangen door de ledenadministratie. Mondelinge afmeldingen of afmeldingen die worden gedaan bij andere personen dan de ledenadministratie worden als nietig beschouwd.

Wij zouden het bijzonder op prijs stellen als u ons kunt laten weten waarom u besloten hebt om het lidmaatschap te beëindigen. Met het oog op de toekomst kunnen wij er wellicht nog iets van leren. Alvast hartelijk dank, we vinden het wel ontzettend jammer dat u ons gaat verlaten.

Adreswijziging:
U kunt een adreswijzinging per email doorgeven aan: [email protected]
Het wijzigen van een e-mailadres of mobiele-nummer kan een lid zelf. Login op de site en ga naar "instellingen"

Inlogcode website:
Als lid krijgt u een lidnummer en wachtwoord om op de website in te loggen. Raadpleeg tenminste 1x per week de website. Hier staan alle wijzigingen m.b.t. trainingen, het wedstrijdschema, verzameltijden etc. op vermeldt. U kunt ook berichten sturen naar uw teamgenoten. Wedstrijdverslagen kunt u rechtstreeks op de site plaatsen via uw inlogcode onderaan jouw pagina.
Om heel makkelijk de laatste nieuwtjes van onze club te lezen, kun je de lisa hockey app op een smartphone installeren. Hier vind je ook informatie over de wedstrijden, de trainingen, teaminformatie enzovoorts.
Bent u uw wachtwoord kwijt, stuur dan een mail met een verzoek naar de [email protected]

Aanvullende informatie voor de jeugdleden:

De Jongste Jeugd Commissie en TC delen de teams in. De indeling vindt in eerste instantie plaats op basis van leeftijd volgens de criteria van de bond (1 oktober is leeftijdsgrens)

5 en 6 jarigen Funkey en Benjamins
Zij trainen en doen met de speluren mee. De training is op vrijdagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur.
7 jarigen
F-teams 3 tegen 3 op een achtste veld. Zij starten met een warming-up spel (ongeveer 10 minuten) en daarna 2x 15 minuten spelen op een achtste veld, geen keeper.
8 jarigen + starters in E leeftijd
1e jaars E
Zij spelen competitie, 6 tegen 6 op een kwart veld. Zij hebben een keeper om toerbeurt en vijf veldspelers. Ze spelen 2x 25 minuten op een kwart veld.
9 jarigen
2e jaars E
Zij spelen competitie, 8 tegen 8 op een half veld. Ze hebben een keeper om toerbeurt of vast en 7 veldspelers. Ze spelen 2 x 30 minuten op een half veld.
10 jarigen
D8 tallen
Er kan het eerste jaar nog achttal hockey worden gespeeld, maar het kan ook elftal hockey worden (heel veld). Ze hebben een keeper (vast of per toerbeurt) en 10 veldspelers. Ze spelen 2 x 35 minuten op een heel veld.
10/11 jarigen
D11 tallen
Zij spelen competitie 11 tegen 11 op een heel veld.

Ben je voor 1 oktober nog geen 14 jaar dan speel je in een C-team. Ben je nog geen 16 jaar, dan in een B-team, nog geen 18 jaar dan in een A-team.

Aanvullende informatie:
Het seizoen begint in augustus/september tot eind juni. De trainingen lopen in principe gelijk met de basisschoolvakanties. Echter de trainer is de eindverantwoordelijke en hij/zij beslist uiteindelijk of een training doorgang heeft. Indien u een training moet missen dan dient u zich af te melden.
Het trainingsschema van uw team is te vinden op de website: http://www.hchoekschewaard.nl

In december, januari en februari wordt er zoveel mogelijk getraind (mits het weer het toelaat. Bij sneeuw en ijs mag er niet op kunstgras worden gespeeld (dit wordt overigens altijd via de website gecommuniceerd) en meegedaan met de midwintercompetitie (F-teams en 1e jaars E-teams) of zaalhockey (vanaf 2e jaars E-teams). De Funkey en Benjamins houden een winterstop. Het laatste deel van de competitie is van maart t/m mei. In juni worden er diverse toernooien gespeeld.

Ieder team heeft een manager/coach. Deze worden aan het begin van het seizoen vastgesteld. Deze maakt een indeling van de rijbeurten/fruithapjes en keepersbeurten en zijn tevens vast aanspreekpunt van het team. Iedere wedstrijd verzorgt 1 ouder het wekelijkse fruithapje.

Er wordt per toerbeurt gekeept; tijdens de training voorafgaand aan jouw keepbeurt krijg je een keeperstraining. Deze keeperstrainingen zijn verplicht! De tijden kunt u terugvinden in het trainingsschema http://www.hchoekschewaard.nl

Bij uit-wedstrijden rijden ouders om de beurt. Van ieder kind worden de ouders door de managers/coaches ingedeeld in een rij-schema maar als het niet schikt kunnen zij natuurlijk onderling ruilen.

Er zijn diverse feesten: discofeest (meestal 2x per jaar), filmavond, vriendjes/vriendinnetjesdag (je mag dan je vriendjes en vriendinnetjes meenemen) en het Sinterklaasfeest voor de Funkey, Benjamins en de F-jeugd.

Trimhockey
Trimhockey is een gezellige en informele hockeytraining voor dames en heren, in het bijzonder voor ouders van onze jeugdleden die misschien nog nooit een balletje hebben geslagen of in hun jeugd voor het laatst met de hockeysport in aanraking zijn geweest.
 • Elke donderdagavond van 20.30 tot 22:00 uur
 • Trimhockey heeft een recreatief karakter zonder prestatiedruk of weekendverplichtingen.
 • Je kunt geheel vrijblijvend enkele avonden meedoen en kijken of je het leuk vindt.
 • Geen hockeystick, geen nood, we lenen deze graag uit.
Waarom meedoen met trimhockey? Op de eerste plaats is het een leuke buitentraining om je conditie op peil te houden. Bovendien kun je dan zelf ervaren wat de sport inhoudt, wat de spelregels zijn en als coach of enthousiaste ouder langs het veld de nodige inzichten verwerven. En… niet onbelangrijk, je doet zelf mee met het verenigingsleven.

Wat doen we op zo’n trimhockeyavond ? Een viertal zaken:
 • Korte warming-up ter voorkoming van blessures
 • Het leren overspelen naar elkaar
 • Allerlei eenvoudige technische oefeningen
 • Ter afsluiting een onderling partijtje
 • En eventueel na afloop de training afsluiten met een drankje.
Zin om een keer te komen kijken of meedoen? Neem contact op via: [email protected]

Vrijwilligers:
Iedere sportvereniging draait op de inzet van haar leden en ouders van jeugdleden. Bij HC Hoeksche Waard is dit niet anders! Voor ieder lid van onze vereniging dienen bardiensten te worden gedraaid. Deze kunt u zelf indelen op de dagen en tijden die u het beste uitkomen. Hier hoeft u echt niet van te schrikken want het is ongeveer maar 3x per seizoen. Voor een IVA-certificaat, ( Instructie Verantwoord Alcoholverbruik), kan men bij de vereniging een cursus bijwonen. Deze instructie wordt in samenwerking met Sportraad Zuid-Holland gegeven. Duur ca. 2 uur, met na afloop een bewijs van deelname. Volgens de wet dient een ieder, die achter de bar bedient, deze instructie gevolgd te hebben.

Hockey is een teamsport en is daarom moeilijk met andere zaterdagsporten te combineren. Niet op komen dagen of heel laat afzeggen kan een heel groot probleem opleveren voor het hele team! We vragen een ieder dan ook hier goed over na te denken. Zeg bijtijds af bij coach en/of trainer. Zorg voor vervanging als je moet rijden of een bardienst hebt.

Binnen onze vereniging zijn veel enthousiaste ouders die een vrijwillige taak op zich hebben genomen. Sommigen zijn coach, manager of trainer, anderen zitten in een commissie. We zijn altijd op zoek naar mensen die iets binnen onze club willen doen. Vraag naar onze vrijwilligerstaken en meld je aan! We willen graag de gezelligste hockeyclub zijn. Dat bereiken we door allemaal mee te helpen met de diverse taken die er zijn!


 

KOPEN VOOR JE CLUB

Boek je een reis of hotel? Of koop je een laptop, koelkast of een mooi kado (voor jezelf)? Via Kopen voor je Club koop je 1.000.000 artikelen online én spaar je tot 8 procent van het aankoopbedrag voor onze club.

Geen registratie, geen inlog, geen code of wat dan ook. Slechts één muisklik extra.

 

Sponsoren

Vacatures

4. Financieel
Operationeel
5. Hockey support
Operationeel begeleider
2. Evenementen, Activiteiten & Horeca
Lid
5. Hockey support
Operationeel