header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

Jeugd

Hockey is een teamsport. Op hockey leer je wat samenwerking is, want in je eentje win je natuurlijk geen wedstrijd. Iedereen speelt in het team waar hij of zij het meest tot zijn/haar recht komt. HC de Hoeksche Waard creĆ«ert voor jou een omgeving waar iedereen met plezier kan hockeyen en de regels van het hockey leert. Ontwikkeling op techniek en motoriek zijn onze doelen. Oftewel plezier en persoonlijke ontwikkeling. 

De junioren van HCHW zijn kinderen in de D, C, B en A leeftijdscategorie. Dit is vastgesteld door de KNHB. Op ongeveer 10-jarige leeftijd ga je in een D-elftal spelen. Meestal tegelijk met de overgang naar de middelbare school ga je over naar de C-categorie. Hier speel je twee jaar, vervolgens twee jaar B, twee jaar A, en dan volgt de overgang naar de senioren in het jaar dat je 18 wordt.

Je speelt op zaterdag de competitiewedstrijden, en twee keer per week train je op een doordeweekse dag. Welke dagen tijden en tijden dit zijn, wordt voor de zomervakantie duidelijk als het trainingsschema voor het nieuwe seizoen wordt gemaakt. De wedstrijden worden meestal gefloten door een junioren scheidsrechter. In de winter is er een zaalhockey-competitie. Ook in de zaal worden trainingen gegeven. In verband met de beperkte beschikbare zaalruimte wordt er ongeveer 1 keer per week getraind.
 

KOPEN VOOR JE CLUB

Boek je een reis of hotel? Of koop je een laptop, koelkast of een mooi kado (voor jezelf)? Via Kopen voor je Club koop je 1.000.000 artikelen online én spaar je tot 8 procent van het aankoopbedrag voor onze club.

Geen registratie, geen inlog, geen code of wat dan ook. Slechts één muisklik extra.

  

JEUGDFONS SPORT&CULTUUR

 

Sponsoren