header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

HC de Hoeksche Waard


HC DE HOEKSCHE WAARD IS DE PLEK WAAR IEDEREEN PLEZIER HEEFT EN GESTIMULEERD WORDT ZICH TE ONTWIKKELEN, ONGEACHT ZIJN OF HAAR HOCKEYNIVEAU.


Menig HBS-er leerde midden vorige eeuw dankzij Hans de Liefde, leraar lichamelijke opvoeding aan de RHBS te Oud-Beijerland, naar al oude traditie om te gaan met een hockeystick. De Hoeksche Waard kende in die tijd nog geen hockeyclub en dus was het na het eindexamen voor velen gedaan met het beoefenen van deze sport.

Hans Oosterlee, Huib Fetter en Herman van den Broek besloten om een hockeyclub op te richten. Een bericht in het Nieuwsblad voor de Hoeksche Waard bracht de gezellen van Hans de Liefde en de ‘import’, op een zaterdagmiddag samen in restaurant De Luie Man gelegen op het Recreatieoord Binnenmaas. Het door Hans Oosterlee gepresenteerde plan om te komen tot oprichting van een onder de KNHB ressorterende hockeyclub, werd door alle partijen met enthousiasme ontvangen. Jan Hordijk uit Oud-Beijerland en Hans Veldhuis uit Puttershoek vormden samen met het reeds genoemde trio een voorlopig bestuur.

Tijdens de oprichtingsvergadering op 28 december 1972 in De Luie Man, werd Mixed Hockey Club de Hoeksche Waard geboren. Mede dankzij de heer Van Marwijk Kooij, toenmalig burgemeester van Maasdam, kon de club aan de slag op een deel van het Recreatieoord.

In het seizoen 1973/1974 werd voor het eerst deelgenomen aan de competitie. Omkleden gebeurde tussen de grasmaaimachines en het tuingereedschap in een ruimte van het Recreatieoord. Daar was ook een kraan met koud water. Onze gasten werden na afloop van de wedstrijd getrakteerd op een biertje in De Luie Man. Later werd door eigen leden het houten Waterschapsgebouw te Klaaswaal afgebroken en op het Recreatieoord weer opgebouwd. Dit was ons eerste clubhuis.

In november 2017 kregen we een nieuw clubhuis, gebouwd onder architectuur van Victor de Leeuw. Met drie velden en een prachtig multifunctioneel clubhuis is HC de Hoeksche Waard weer helemaal klaar voor de toekomst.

HC de Hoeksche Waard is een club die staat voor sportiviteit, respect , samenwerking, betrokkenheid en ambitieus. We vinden een positieve sfeer, respect voor elkaar en de omgeving én betrokkenheid erg belangrijk. Er is plaats voor plezier in de sport én voor de ambitie om te presteren.

CLUB TENUE

Voor de wedstrijden stelt de KNHB alle teams het standaardtenue van hun vereniging verplicht. Dit geldt voor spelers vanaf de leeftijdscategorie 2e jaars F.
Thuistenue
Alle spelende leden zijn verplicht tijdens competitiewedstrijden het volgende officiële tenue te dragen:

Dames/meisjes
Oranje/blauw HCHW shirt
Donkerblauwe rok
Oranje/blauw HCHW sokken

Heren/jongens
Oranje/blauw HCHW shirt
Donkerblauwe korte broek
Oranje/blauw HCHW sokken

Shirts en sokken zijn voorzien van het beeldmerk en/of logo van HC Hoekschewaard.

Uittenue
Voor een team van een bezoekende vereniging geldt dat het zich dient te kleden in een shirt/blouse en kousen waarvan de kleur duidelijk afwijkt van die van shirt/blouse en kousen van de ontvangende partij. Het uittenue van HC Hoekschewaard bestaat uit een donkerblauw (Indian Marahdja) shirt, donkerblauw rokje/broekje en donkerblauwe kousen. Sommige teams spelen liever met een wit (Indian Marahdja) shirt. Dit is ook toegestaan.

Verkrijgbaarheid
Het wedstrijdtenue van HC Hoekschewaard is uitsluitend te koop bij De Hockeywinkel. Meer informatie over De Hockeywinkel vind je hier.

VELDINDELING