header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

Zaalhockey

In de winterstop doen teams van HC de Hoeksche Waard mee aan de zaalcompetitie. Alle spelers hebben de mogelijkheid hieraan mee te doen. Zaalhockey wordt gespeeld in sporthallen in de regio waar de club zaaluren huurt voor de teams om te trainen. Het spel kenmerkt zich door snelheid. Aanval en verdediging wisselen elkaar in hoog tempo af. Dit komt door de kleinere afmetingen van het veld, de vloer in de hal en de 'balken', die in plaats van zijlijnen de bal terugkaatsen. Dit betekent ook dat het spel qua techniek heel wat van de spelers vraagt. Zaalhockey wordt gespeeld met 6 spelers in het veld en maximaal 6 spelers op de bank. Spelers die niet op het wedstrijdformulier staan, zitten op de tribune.

Competitie en teamindeling
De zaalcompetitie is een losstaande competitie van het veld. Dit betekent ook dat er een afwijkend zaalteam gemaakt kan worden. Uitgangspunt is dat het bestaande veldteam ook in de zaal gaat spelen. Echter soms kan het handig zijn om uit bijvoorbeeld twee veld teams, drie zaalteams samen te stellen. De TC stelt net als op het veld de teams samen.

De wedstrijden
Een zaalwedstrijd duurt voor junioren en senioren 35 minuten. Alleen de F teams en eerste jaar E teams spelen 2x 15 minuten. Een team speelt 2 wedstrijden per wedstrijddag. Uiteraard zijn beide wedstrijden in dezelfde de sporthal. De wedstrijden zijn direct na elkaar, of met 1 wedstrijd van andere teams ertussen.

Zaalleiding
Elk team heeft één of twee keer zaalleiding tijdens de zaalcompetitie. Zaalleiding bestaat uit twee personen, een tijdwaarnemer en een zaalleider. De zaalleiding zorgt ervoor dat de zaal op orde is voor het begin van de wedstrijden; de doelen zijn geplaatst, en de balken zijn gelegd. Tijdens de wedstrijd zorgt de zaalleiding voor het bijhouden van tijd en score. Een zaalleider vervult op dat moment geen andere functies als coach of scheidsrechter. Na afloop zorgt de zaalleiding ervoor dat het digitale wedstrijdformulier wordt ingevuld.

Materiaal & contributie
Voor zaalhockey moet een zaalhockeystick en een zaalhockeyhandschoen worden aangeschaft. Zonder juiste stick, de zaalhockeyhandschoen, een gebitsbeschermer mag een speler niet deelnemen aan een training of een wedstrijden. De contributie voor zaalhockey wordt apart berekend en bedraagt € 75,00

Zaalhockeyregels
Voor de zaal hebben wij een boekje geschreven met de aandachtspunten, regels en nog veel meer.