header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

Jeugd

Hockey is een teamsport. Op hockey leer je wat samenwerking is, want in je eentje win je natuurlijk geen wedstrijd. Iedereen speelt in het team waar hij of zij het meest tot zijn/haar recht komt. HC de Hoeksche Waard creëert voor jou een omgeving waar iedereen met plezier kan hockeyen en de regels van het hockey leert. Ontwikkeling op techniek en motoriek zijn onze doelen. Oftewel plezier en persoonlijke ontwikkeling.

De junioren van HCHW zijn kinderen in de D, C, B en A leeftijdscategorie. Dit is vastgesteld door de KNHB. Op ongeveer 10-jarige leeftijd ga je in een D-elftal spelen. Meestal tegelijk met de overgang naar de middelbare school ga je over naar de C-categorie. Hier speel je twee jaar, vervolgens twee jaar B, twee jaar A, en dan volgt de overgang naar de senioren in het jaar dat je 18 wordt.

Je speelt op zaterdag de competitiewedstrijden, en twee keer per week train je op een doordeweekse dag. Welke dagen tijden en tijden dit zijn, wordt voor de zomervakantie duidelijk als het trainingsschema voor het nieuwe seizoen wordt gemaakt. De wedstrijden worden meestal gefloten door een junioren scheidsrechter. In de winter is er een zaalhockey-competitie. Ook in de zaal worden trainingen gegeven. In verband met de beperkte beschikbare zaalruimte wordt er ongeveer 1 keer per week getraind.

Uniek Sporten

HC de Hoeksche Waard vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen, daarom bieden we ook hockey aan voor kinderen en jongeren met een lichte verstandelijke en/of lichamelijke beperking. We trainen wekelijks op veld, maar 's-winters ook in de zaal. De veldtraining is op donderdag van 17.30 tot 18.30 uur en is voor kinderen en jongeren vanaf 8 tot 18 jaar.

Zit jij op het (speciaal) basisonderwijs, praktijkonderwijs, VMBO-LWOO, ZMLK-onderwijs of ben je al aan het werk? Ben je 8 jaar of ouder en heb je zin om te sporten met andere jongeren, kom dan voor een kennismakingstraining op donderdagmiddag naar HC de Hoeksche Waard.

Je kunt 2 trainingen volgen voordat je besluit om lid te worden.

Interesse?

Als je geïnteresseerd bent en/of meer informatie wilt, stuur dan een mail naar [email protected]. Het is handig in de e-mail alvast je naam, leeftijd en een telefoonnummer/e-mailadres te vermelden.