header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

Vertrouwenscontactpersoon

Iedereen die bij HC de Hoeksche Waard sport of werkt moet dit kunnen doen in een veilige omgeving. Dat kan als iedereen zich sportief gedraagt en elkaar met respect behandelt. Helaas komen ongewenste omgangsvormen overal voor, ook in de sport. Denk bijvoorbeeld aan pesten, discriminatie, agressie of geweld. Ook seksuele intimidatie is een ongewenste omgangsvorm. Het kan daarbij gaan om een opmerking over iemands lichaam, een arm om de schouder of een tik tegen de bil. Als degene die dit ondergaat het niet leuk vindt is er sprake van ongewenst gedrag en moet het ophouden. Seksuele intimidatie in de vorm van begluren van mensen in de kleedkamer of douche, aanranding en verkrachting mag nooit.

Bij HC de Hoeksche Waard proberen we ongewenste omgangsvormen te voorkomen. Maar als je toch te maken krijgt met ongewenst gedrag kun je terecht bij de vertrouwenscontactpersoon. Dat kan als je slachtoffer bent, of als je iets ziet gebeuren waarvan je denkt dat het niet kan. Bij een vertrouwenscontactpersoon kun je je verhaal kwijt in een vertrouwelijk gesprek, en wordt je geholpen de juiste weg te vinden om tot een oplossing te komen.

Ben je slachtoffer van ongewenst gedrag of heb je hiervan signalen opgevangen, neem dan via e-mail contact op met de vertrouwenscontactpersoon en laat weten hoe de vertrouwenscontactpersoon je kan bereiken om een afspraak te maken.

Vertrouwenscontactpersoon en contactgegevens:
Karin Jansen, huisarts.
 
E-mail: [email protected]